Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

Je computer tegen hackers beschermen doe je zo!

Een computer die gehackt is door sluwe internetcriminelen en de gevolgen daarvan. Je hoort en leest er steeds vaker steeds vaker over. Toch lijkt het voor veel mensen nog steeds een ver-van-hun-bed-show… tot het ze zelf een keer overkomt. Met de tips uit dit artikel kun je voorkomen dat het jou overkomt en weet je zeker dat je gegevens niet in verkeerde handen terechtkomen.

Vertrouw op je gevoel

Dit bedoelen we minder zweverig dan je denkt. Maar stel: je krijgt uit het niets ineens een mailtje waarin staat dat je bijvoorbeeld 100.000 euro hebt gewonnen en je hoeft daarvoor alleen maar even op een link te klikken? Luister dan naar je vrouwelijke intuïtie of je mannelijke instinct, weet zo dat het te mooi is om waar te zijn en ga er niet op in.

Bestudeer het adres van een vreemd mailtje Vertaalsoftware wordt steeds beter. Daarom wordt het voor internetcriminelen ook steeds eenvoudiger hun berichten in foutloos Nederlands op te stellen en ze dus minder verdacht te maken. Het is daarnaast voor hen heel gemakkelijk de aanhef van hun berichten steeds te wijzigen of de naam van de afzender snel te veranderen. Veel lastiger is het om de URL van een website (waar in het mailtje naartoe wordt gelinkt) aan te passen.

Klik nooit zomaar op links

Ga er niet vanuit dat het vast geen kwaad kan even op de link uit dat vreemde mailtje te klikken. Kijk ook uit met het downloaden van software zonder dat je precies weet waarvandaan je deze downloadt.

Kies sterke wachtwoorden

Dit klinkt misschien als een open deur, maar toch is het iets om goed over na te denken. Gebruik je ‘qwerty’ of ‘12345’ als wachtwoord? Dan ben je niet de enige. Deze passwords komen namelijk vaak voor en zijn daarom voor internetcriminelen eenvoudig te kraken. Met sterke passwords maak je het hen dus vele malen moeilijker. Wanneer passwords sterk zijn? Als ze uit minimaal 8 tekens bestaan en liefst ook minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en een symbool bevatte. Verder is het (natuurlijk) het slimst om niet voor alle diensten hetzelfde wachtwoord te gebruiken. En vind je het lastig om al die wachtwoorden te onthouden? Maak dan gebruik van een passwordmanager die alle wachtwoorden voor je onthoudt en regelt.

Gebruik tweefactorverificatie

Bij een tweefactorverificatie heb je niet alleen gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen, maar ook nog een extra code. Zo kunnen internetcriminelen, ook als ze je wachtwoord weten, niet inloggen bij je account.

Is er toch ergens fout gegaan? Ga dan langs bij een reparatiebedrijf voor laptop reparatie in Amsterdam. De computerspecialisten zullen er alles aan doen het probleem zo goed mogelijk op te lossen. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/