Favitt
Image default
Offers

Tips klantcontact te verbeteren

Veel bedrijven houden zich vooral bezig met innovaties en slagen er niet in hun product af te stemmen op de behoeften van de klant. Door als bedrijf op klanten te richten en naar de klanten te luisteren kan wel 60% winstgevender zijn dan bedrijven die zich alleen op de innovaties richten.

Door klantgericht te werken worden klanten beter begrepen en kunnen de producten en diensten een user centered design te kunnen geven, om grote waarde te creëren. Zonder te weten waar consumenten naar op zoek zijn, kan je ze niet overtuigen van jouw product of dienst.

Om deze redenen zou het identificeren en voldoen aan de behoeften van de klant het middelpunt van elk bedrijf moeten zijn, om hieruit een goed klantenbestand op te kunnen bouwen.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om de voice of the customer te horen en erachter te komen wat de klant echt wil. Wil jij meer omzet maken, vaste klanten en nieuwe klanten binnenhalen? Lees dan snel verder.

Een succesvol voice of the customer programma

Volg de volgende stappen om met succes een goed voice of the customer programma te bereiken.

Duidelijkheid en een goede visie

Jouw visie op VoC moet specifiek zijn zodat iedereen binnen de organisatie het doel gemakkelijk kan begrijpen. Houdt de visie kort en eenvoudig.

Samenwerking en betrokkenheid

Het is heel belangrijk om een betrokken personeelsbestand te hebben, voor lange termijn succes van een klantgericht bedrijf.

Luisteren en leren

Om een geslaagd user centered design te kunnen creëren, is een systematische methode voor het monitoren en verzamelen van feedback van klanten cruciaal. Feedback van klanten kan via meerdere kanalen worden verzameld, en daarom is het belangrijk om elk platform te beluisteren.  

Afstemmen en actie ondernemen

Door af te stemmen zullen alle leden van het bedrijf naar dezelfde visie toe werken. Elke afdeling zal eigen actie stappen ondernemen om gezamenlijk naar één visie toe te werken.

Inzetten

Het opbouwen van een goed klantenbestand gebeurt helaas niet van de een op de andere dag. Daarnaast veranderd de klantcultuur ook langzaam door de jaren heen, daarom is het belangrijk dat er gewerkt en ontwikkeld blijft worden aan het klantcontact.

 

https://www.reveall.co/guides/voice-of-the-customer