Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

De populairste radiostations van Nederland

In de auto of via het internet. Op het werk of tijdens de schoonmaak, radio luisteren doen we allemaal. Nederland kent een graat aantal verschillende radio stations die allemaal een eigen richting op gaan. Omdat we door de zenders heen de muziek niet meer horen daarom een lijstje van de grootste stations.

Radio 538

Sinds december 1992 zend dit station uit. Radio 538 was een initiatief van voormailge DJ’s van Radio Veronica. Onder leiding van Lex Harding zend de omroep pop, urban en dance muziek uit. De naam 538 verwijst naar de golflengte van Radio Veronica in de jaren 70. Vanaf 2004 is radio 538 de marktleider voor radio luisterend Nederland. Ongeveer 10 tot 12 procent van de |Nederlandse luisteraars geniet van de muziek van 538.

Sky Radio

Bij Sky Radio ligt de focus op mannen en vrouwen tussen de 25 en 54 jaar. Het station draait vooral pop muziek zonder extremen zoals rap of dance. Ook komen er regelmatig rocknummers uit de jaren 80 voorbij zetten. De omroep bestaat sinds 1988 en nog geen tien jaar later in 1997 nam het de marktleiders positie over van 3FM, echter in 2004 moest Sky deze afstaan aan 538.

3FM

3FM is de jongeren zender van de publieke omroep. Het richt zich op een doelgroep van 15 tot en met 35 jaar. Mocht je naar 3FM luisteren dan hoor je vooral pop en rock muziek voorbij komen. Het grote verschil met andere populaire zenders is dat 3FM ook een groot podium bied voor opkomend talent om hun kunsten te vertonen. Vanaf 2004 zend de omroep elk jaar rond kerstmis 3FM serious request uit. Een evenement waarbij de DJ’s zo veel mogelijk geld in proberen te zamelen voor een goed doel. Bij dit evenement worden elk jaar vele miljoenen voor een project van het rode kruis opgehaald.

http://www.radioguide.fm/internet-radio-nederland