Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

Piano spelen voor Beginners

Voor iemand die begint met piano spelen, is het belangrijk om te weten hoe u dit doet. Piano spelen voor beginners begint bij het leren noten te lezen en de toetsen die bij deze noten horen.

Een belangrijke toets is de centrale C. Laten we beginnen met het ontdekken van het toetsenbord van de piano. Op de piano zitten meerdere groepjes van zwarte toetsen. Groepjes van 2 en groepjes van 3 zwarte toetsen. De witte toets die direct links van de twee zwarte toetsen zit is de C. Op een piano met een volledig klavier of toetsenbord is de 4e C van links gerekend de centrale C. Op een kleinere piano zit de centrale C vaak daar waar ook de naam van de fabrikant is te lezen. De meeste composities voor beginners en technische oefeningen zijn vaak rond de centrale C.

De witte tonen op de piano worden genoemd in alfabetische volgorde van links naar rechts. Echter de witte toon naast de G is niet de H maar de A.
Het geheel van C naar B wordt een toonladder genoemd. De Engelse vertaling van toonladder is het woord scale en dit komt weer van het Italiaanse woord scala en dit betekent ladder. Een toonladder is simpelweg een stel noten die achterelkaar van links naar rechts of andersom op de piano zitten. Tussen de noten zit een stap of een halve stap.

Hoe nu verder? In de basis wordt muziek gemaakt door het spelen van de melodie met de rechterhand en de linkerhand speelt een akkoord ter ondersteuning. Van een akkoord is sprake als er meerdere noten tegelijk worden gespeeld (meestal 3 of meer). Akkoorden zijn de basis van een harmonie of ook wel een harmonische zetting genoemd. Een harmonie is de verticale muziek die de horizontale muziek begeleidt.

Wilt u piano leren spelen of bent u misschien op zoek naar een online cursus piano spelen voor beginners? Bezoek dan snel onze website voor meer informatie.

http://pianospelenvoorbeginners.nl

Related Posts

Ieder automerk verkopen

iPad hoes

Schuifpuien zijn een aanvulling voor uw woning