Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

Verven blijft een bezigheid

Verven is iets wat elk huishouden wel aardig bezig houdt. Je kan echt van alles verven de muren, kastjes, de trapleuning, het plafond, de tafel en ga zo maar door. Buiten dat je veel kan verven moet je ook vaak om de zoveel jaar geverfde onderdelen opnieuw verven. De reden hiervoor is dat verf eraf slijt of minder mooi wordt, dan moet je er even weer een nieuw likje verf overheen doen. Het kan ook zijn dat je, bijvoorbeeld de kleur van je muur niet meer mooi vindt. Dan koop je simpelweg een andere kleur verf en verf je je muur in de kleur die je mooi vindt. Muren, kastjes etc. zijn vooral dingen die je binnen verft, maar ja kan ook buiten dingen verven denk hierbij aan een tuinhuisje of schuur. Buiten gebruik je vaak beits in plaats van lak of vernis. Wat doet beits nou precies?

Hout beschermen tegen weer en wind
Je hout goed beschermen tegen weer en wind kan rotten voorkomen. Dit kan je doen door je hout te beitsen. Beitsen houdt in dat je een transparante of dekkende laag aanbrengt om vezels van bijvoorbeeld hout te beschermen tegen natuur omstandigheden als weer en wind. Buiten het beschermen van vezels geef je met beits het oppervlak ook een mooi uiterlijk. Beits dringt tot tegenstelling van verf gedeeltelijk in het hout. Beits is gemakkelijk aan te brengen en makkelijk te onderhouden. Je moet het in het Nederlandse klimaat ongeveer om de 4 a 5 jaar bijwerken. Het onderhoud is gemakkelijk je hoeft het hout niet te schuren. Je moet het hout alleen schoonmaken met een sopje en daarna af spoelen met de tuinslag. Als je dit gedaan hebt kan je het oppervlak weer opnieuw behandelen met een laag beits.

Goed onderhouden
Duidelijk is geworden dat je vaak kalk of vernis gebruikt om binnen te verven en beits  gebruikt voor buiten. Het beschermt je hout tegen de weersomstandigheden en is makkelijk te gebruiken en te onderhouden. Nu kun je dus weer lekker aan de slag met verven, want verven is zoals eerder gezegd een bezigheid waar je nooit klaar mee bent.

http://www.moosefarg.nl