Favitt
Image default
Home and Garden

Opbergmogelijkheden voor een kleine badkamer?

Elke badkamer heeft zijn eigen afmetingen en dat maakt het soms moeilijk voor mensen om de onderdelen terug te laten komen in de badkamer. Voor kleine badkamers is het moeilijk om naast de essentiële onderdelen opbergruimte te verkrijgen. Opbergruimte is voor de badkamer belangrijk, omdat je bepaalde producten kwijt zal moeten. Het is niet fijn als je de shampoo, tandpasta of handdoeken steeds uit een andere ruimte moet halen. De vraag is dus of er creatieve manieren zijn om opbergruimte te creëren voor de kleine badkamer.

Kasten

Als je aan spullen opbergen hebt dan denk je vaak al aan kasten. Het probleem met kasten is in veel gevallen dat ze veel ruimte in beslag nemen. Daarom zijn er tegenwoordig speciale badkamerkasten. Een badkamerkast kan je in veel verschillende afmetingen krijgen, en kan hangend en staand mooi in de badkamer passen. Een andere kast die misschien nog beter is, is de wastafelonderkast. Dit is een kast die je op een plek plaats waar anders toch niks mee gebeurd. Je kan wastafelonderkasten krijgen als kast zelf, maar het is ook mogelijk om de wastafel en kast in één te krijgen. Dit geeft daarbij ook een mooie uitstraling. Als laatste heb je ook nog de spiegelkast. Veel badkamers hebben spiegels en met deze ruimte op de muur kan je meer. Een spiegel kan je plaatsen op een dunne kast aan de muur. Deze kasten zijn niet bedoeld voor grote objecten, maar kleine spulletjes, zoals tandpasta, kunnen hier ideaal worden opgeborgen.

Muren

Als je een kleine badkamer hebt is het handig om gebruik te maken van de muren. Eerder is al gezegd dat een spiegelkast voor opbergruimte kan zorgen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Door in de hoogte te werken houd je meer ruimte over, en geef je ook meer ruimtegevoel aan de kamer. Zwevende meubels worden gezien als psychologische meubels. Het is niet zo dat deze meer ruimte geven, maar het gevoel geven zij wel. Je kan bij onderdelen voor op de muur denken aan wandplanken en bijvoorbeeld haakjes. Haakjes op de muur geven de mogelijkheid om je natte handdoeken aan op te hangen om te drogen, en je kan ook nog je badjas ophangen aan de haakjes. Een haakje neemt niet veel ruimte in beslag, en toch kan je bepaalde grote items kwijt.

Overige tips

Er worden tegenwoordig veel nieuwe gadgets verzonnen, en ook voor de badkamer worden deze bedacht. Nu kan je bijvoorbeeld bepaalde rekjes of bakjes krijgen die je speciaal in de douche kan ophangen. Deze nemen dus nauwelijks ruimte in beslag en je kan daar toch je shampoo of ander product kwijt. Verder helpt het ook om lichte kleuren te gebruiken in de badkamer. Lichte kleuren laten de ruimte groter lijken. Hierbij is voldoende daglicht ook handig. Als laatste is het ook belangrijk om de badkamer netjes en schoon te houden. Een badkamer lijkt vaak al rommelig door de viezigheid.