Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

Hoe maak ik een eigen website?

Je kan een website maken op verschillende manieren. Voor elke optie heb je een domeinnaam en hosting nodig. In dit artikel lees je meer over de verschillende manieren die er zijn.

 

Zelf programmeren van website

De eerste manier is zelf een website programmeren. Het voordeel hiervan is dat je de website kunt maken zoals je wilt. Er zijn geen beperkingen aan het design. Een nadeel is dat het programmeren van een website veel tijd kost. Daarnaast vergt het veel technische kennis. Hierdoor is het voor de meeste mensen geen reëel optie.

 

Een website builder of een website laten maken

Je kan een website maken met een website builder. Dit is een manier die eenvoudig en snel is om zelf een website te maken. Vaak is dit voor beginners de beste optie. Het is echter ook goed mogelijk dat je een website laten bouwen een betere optie vindt. Je kan een specialist tegen betaling een website laten maken. Dit is volledig naar wens. Er is veel mogelijk. Zo kan je de ontwikkelaar ook een webshop laten bouwen verwerkt in de website.

 

Het maken van een gratis website

Een andere mogelijkheid is een gratis website maken. Er zijn verschillende diensten waar je dit kunt doen. Bij deze diensten zijn wel een aantal nadelen. Zo kan het zijn dat de website niet op een eigen domein is of er wordt reclame getoond op de website. Wat ook mogelijk is, is dat je alsnog betaalt voor de website in de vorm van een domeinnaam of hosting. Er wordt weleens gezegd dat het onmogelijk is om een professionele gratis website te maken.

 

Het maken van een website met een CMS

De laatste optie is het maken van een website met een CMS. CMS staat voor contentmanagementsysteem. Het is een tool om een website te maken en te beheren. Het bekendste contentmanagementsysteem is WordPress. WordPress biedt veel mogelijkheden voor de gebruiker om een website te maken. Het is echter niet altijd eenvoudig voor beginners. Het is wel eenvoudig om via WordPress een blog te maken.

http://edit4u.nl

Related Posts

Traditionele marketing VS Online (nieuwe) marketing

Het plantenpaspoort

Het samenstellen van een eigen vps server