Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

ISDN lijnen verdwijnen

Er is een stille revolutie gaande, ISDN lijnen verdwijnen langzaam maar zeker.Wat is ISDN eigenlijk, en waarom verdwijnt het? En misschien nog wel belangrijker,  waardoor wordt het dan vervangen en waarom. ISDN staat letterlijk voor Integrated Services Digital Network. ISDN voorziet in een digitale signaaloverdracht van de telefooncentrale naar de telefoon, Hetzelfde netwerk voorziet tegelijkertijd in de uitwisseling van video- en dataverkeer. De kwaliteit van digitaal ten opzichte van analoog is vele malen beter.Bij een analoge verbinding geldt, hoe groter de afstand des te groter de ruis op de lijn. Bij ISDN speelt afstand geen rol, en is er ook geen sprake van ruis hierdoor. Nu vraag je je af waarom ISDN lijnen verdwijnen. Het antwoord is Hosted VoIP. De telefooncentrale van weleer bevindt zich nu in een cloud. De toestellen op je kantoor maken via internet verbinding met de cloud. De cloud maakt vervolgens verbinding met het wereldwijde telefonienetwerk. De cloud wordt beheerd, up-to-date gehouden en beveiligd door je provider. Een vooraanstaand speler en specialist op dit gebied is De Nederlandse Provider.

Waarom ISDN lijnen verdwijnen

De vraag vraag waarom ISDN lijnen verdwijnen is vrij eenvoudig te beantwoorden, zonder dat we al te diep hoeven ingaan op de techniek die erachter schuilgaat. Wanneer je van ISDN zou overstappen op bijvoorbeeld Hosted VoIP bij De Nederlandse Provider, dan constateer je direct enkele essentiële verschillen. Allereerst is het vele malen goedkoper, het verschil met ISDN kan oplopen tot wel 70%. Daarbij hoef je ook geen dure onderhoudscontracten af te sluiten voor het onderhouden en het up-to-date houden van je telefooncentrale. Ook wordt de aansluiting en installatie uitgevoerd door vakmensen van De Nederlandse Provider.Tevens kan je al je nummers gewoon behouden en zorgt De Nederlandse Provider voor een probleemloze overstap waarbij downtime wordt voorkomen. De ISDN lijnen verdwijnen, en er komt gewoon iets veel beters voor in de plaats. Bezoek de site van De Nederlandse Provider eens. De mogelijkheden zijn ongekend en De Nederlandse Provider staat bekend om de uitstekende service en expertise in hun vakgebied.

 

Dinosaurus

De ISDN lijnen verdwijnen, en zullen op een zeker moment bij het rijk der dinosaurussen horen. Als een uitstekende vervanger van het analoge netwerk, is het nu tijd om plaats te maken voor vernieuwing.