Favitt
Image default
Finance

Privatlån utan säkerhet och utan fast anställning – Är det möjligt?

Kan man ansöka och beviljas ett om ett privatlån utan säkerhet och utan fast anställning? Ja, det går men det kan vara lite svårare än om man har en fast anställning eller inkomst. Bankerna är insatta om att nuvarande jobbmarknad är förändrad än tidigare med växlande arbetsformer som till exempel projektanställningar, tillfälliga tjänster eller att man driver ett eget företag. Således vill bankerna fortfarande ge dig chansen att ansöka om ett lån med goda lånevillkor och låg ränta ävenledes om du saknar fast inkomst eller något typ av jobb. Det lönar sig alltid att kontakta de olika bankerna samt skicka in en ansökan och de kan höra av sig med ett besked och analys av din privatekonomi.

Hur mycket kan man få låna utan ett fast arbete?

Det kan vara knepigt att säga direkt hur mycket cash du får låna utan ett fast arbete. Hos de flesta banker kan du låna mellan 10 000 SEK upp till 600 000 SEK beroende på hur din privatekonomi är just nu. Det exakta lånebeloppet avgörs när du ansöker och när bankerna kan titta på just din ekonomi. En av fördelarna med att välja ett privatlån är att de flesta banker har flera olika alternativ för att verifiera ditt kreditbetyg och kreditvärdighet. Det kan vara elektroniskt kontoutdrag via BankID, där de granskar dina verkliga ekonomiska situation än din skattebaserande inkomst. Om man redan har ett kapital på banken kan det hjälpa till att få ansökan beviljad. Hur mycket får jag låna med privatlån? Det beror på men som mest kan man låna upp till 600 000 kr. Läs mer om privatlån hos kreditjakt.se.

 

Det är till stor fördel för dig som låntagare och som saknar ett fast jobb då de genom att bruka digitala hjälpmedel kan bilda sig en bra och rättvis uppfattning om ditt ekonomiska läge. När det är färdigt kan bankerna erbjuda ett lån som passar just dig. Genom att ansöka online så kan bankerna enkelt granska dina uppgifter och snabbt ge ett svar. En kreditansökan sker ofta snabbt, smidigt och helt digitalt med hjälp av BankID.

Vad får jag för ränta på mitt privatlån?

Vilken ränta man får avgörs genom din ekonomi. Varje låntagare erbjuds en individuell ränta och den varierar mellan 3-8%. Efter din ansöka så skickas de olika ränteförslagen till dig och du kan granska och besluta dig om ränta passar just dig och din livssituation.

 

Räntan varierar från fall till fall och kan även förändras under tid. Det är viktigt att räkna på vad din erbjudna ränta innebär för din ekonomi. Räkna på den totala månadskostnaden och jämför med din inkomst.

Privatlån utan säkerhet med betalningsanmärkning

Det är väldigt svårt att få ett privatlån beviljat med en betalningsanmärkning. De flesta banker vill inte låna ut pengar till någon som har fått anmärkningar tidigare. Om du har en  betalningsanmärkning bör du först se till att reglera dina tidigare skulder och rätta till situationen som har uppstått. Kontakta de tidigare kreditgivarna och se till att reda ut alla tidigare missförstånd så att  betalningsanmärkningen tas bort.

https://www.kreditjakt.se/