Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

Ripple, wat is het? En waarom is het net zo interessant als Bitcoin

We schrijven op deze blog regelmatig over cryptocurrency, momenteel is Bitcoin de grootste en meest populaire cryptomunt. De BTC koers blijft ondertussen stijgen, toch zijn er ook een aantal andere cryptocurrency munten die een stuk (en goedkoper) zijn. Misschien dat je je nog kan herinneren dat de bitcoin koers een enorme stijging maakte. Maar hoe zit het met die anderen cryptomunten, kun je daar nog in investeren?

Ripple is een heel goed alternatief

Misschien dat je erover hebt gehoord op het nieuws, cryptocurrency is razend populair en trekt steeds meer beleggers en investeerders, dat is ook terug te zien in de marktkapitalisatie achter cryptocurrency. Maar wat is het verschil tussen Ripple en Bitcoin? We schrijven hier een aantal verschillen over.

  • Ripple is gecentraliseerd.
  • De ripple prijs is nog laag (bitcoin is erg duur op dit moment)
  • Ripple is ontworpen voor financiele instanties
  • Ripple heeft ondersteuning van de Nederlandse overheid
  • Ripple kun je niet minen

Als je ripple’s niet kunt minen, hoe kom je er dan aan?

Als je aan Ripple’s (afgekort als XRP) wilt komen kom je met een miner helaas niet zo ver, Ripple’s zijn namelijk niet te minen. Wel kun je deze kopen op een cryptocurrency exchange, een goed voorbeeld daarvan is kraken of Binance. Wel is het mogelijk om te handelen in cryptocurrency als Ripple. Je kunt via cryptocurrency brokers de keuze kiezen voor XRP en zo beginnen met handelen. Als je wilt profiteren van de lage waarde van Ripple (koers), is dit het juiste moment om hierin te stappen.

http://www.youtube.com/watch?v=Q2YHhLkOO9g

Groot nadeel van Ripple

Wellicht dat je al hierover hebt gelezen, toch willen we dit nogmaals vermelden in dit blogartikel. Het bedrijf achter Ripple (Ripple Labs), heeft de mogelijkheid om zelf XRP tokens aan te maken, dat is het grote nadeel van een gecentraliseerde cryptocurrency. Alle transacties en tokens zijn in handen van één bedrijf. Zo hebben de ontwikkelaars de mogelijkheid om zelf tokens aan te maken, dit zou kunnen leiden tot inflatie. Vergis je niet: De ripple koers heeft in de afgelopen weken een keiharde stijging gemaakt. Let op: Ga voorzichtig om met het investeren in cryptovaluta, de waarde en koersen achter cryptocurrency zijn volatiel.