Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

Waarschijnlijk sta je er niet zo bij stil

Waarschijnlijk sta je er niet zo heel erg bij stil, maar de dakbedekking van je huis is een van de belangrijkste dingen die waterdicht moet zijn. Zowel letterlijk als figuurlijk. Het dak van je huis bied je bescherming van vele invloeden van buitenaf, denk hierbij aan de warmte of de kou maar ook zeker voor diverse neerslagen zoals regen, hagel en sneeuw. Daarnaast beveiligt het je huis natuurlijk, anders kan je net zo goed je buitendeur open laten staan.

Voor het bedekken van je huis zijn er verschillende opties mogelijk. De twee meest bekende dak bekledingen zijn pannen en riet. Voorheen wat riet een van de meest goedkoopste manieren om je dak te bedekken, en waren pannen een teken van luxe en welvarendheid. Tegenwoordig is dit wel andersom en zijn de pannen goedkoper dan een rieten dak. Daar zijn wel een aantal oorzaken voor.

Allereerst is de kwaliteit van een rieten dak vele malen beter geworden. Dit komt omdat men veel meer te weten is gekomen over het leggen van de rieten daken en de toepassingen ervan. Voorheen was een rieten dak bijvoorbeeld nog zeer brandgevaarlijk, tegenwoordig is dit niet meer het geval en zijn er verschillende manieren om het dak brandveiliger te maken, een van de manieren is het gebruik maken van een gesloten onder constructie. Door de onderconstructie kan er in het geval van brand, het vuur niet zo snel om zich heen grijpen en is zowel de binnen of buiten kant, het ligt er maar net aan waar de brand zich bevindt, beter beschermt tegen brand. Een voordeel hiervan is dat de verzekering van het woonhuis omlaag gaat. Toch zijn er wel nog risico’s in vergelijking met een pannendak.

Een rietdekker van een rietdekkersbedrijf kan je precies alles uitleggen wat je moet weten van een rieten dak, wat de voordelen zijn, wat je moet doen in bepaalde gevallen en hoe het gemakkelijk te onderhouden is.

http://www.rietwerk.nl/

Related Posts

Help! Mijn computer is traag geworden!

Producten verkopen via bol.com

Makkelijk een grootformaat printer aanschaffen bij Repromat