Favitt
Image default
Computers / Internet / On the Web

Wat doe je tegen een telefoonfobie?

Heel veel mensen weten niet hoe ze moeten telefoneren. Mensen zijn over het algemeen niet meer gewend om een telefoon te beantwoorden. Dat is ook wel terug te zien in de telefoonetiquette die de nieuwe generatie geheel mist. Vooral op de werkvloer kan dit problemen opleveren. Het is namelijk zo dat de telefoon dan uit de weg wordt gegaan. Ook beginnende ondernemers hebben hier last van. Ze nemen de telefoon liever niet op en gaan deze uit de weg en mailen gewoon liever. Uit onderzoek is gebleken dat dit bij de nieuwe generatie alleen maar moeilijker wordt. Het sociale leven bij deze nieuwe groep jongeren bestaat namelijk niet meer uit bellen maar uit appen, facebooken. Zelf voor het bestellen van eten hoeft tegenwoordig niet meer door middel van de telefoon maar kan makkelijk online.

Uit onderzoek is gebleken dat de jongeren heel weinig tot bijna nooit bellen. Wanneer dan de telefoon een keer afgaat ervaren ze dit als stressvol en nemen liever niet op. Dit komt omdat de jongeren het vrij lastig vinden om meteen een reactie te formuleren. Door middel van een mail kunnen ze hier beter over nadenken. Ze willen liever niet verrast worden door een telefoontje. Wanneer de jongeren beginnen met ondernemen kan dit tot aardig problemen zorgen. Want vooral wanneer vreemde mensen bellen leidt dit tot zenuwachtige gesprekken. De telefoon niet willen opnemen wordt ook wel telefoonfobie genoemd. Er kan alleen maar om worden gegaan met telefoonfobie door meer te bellen en juist de telefoon zoveel mogelijk op te nemen.

Voor ondernemers die liever niet bellen kunnen tegenwoordig overigens gebruik maken van een telefoonservice of telefoondienst. Hierbij kun je gebruik maken van een externe telefoniste die al je telefoontjes aanneemt. Zij sturen je vervolgens een verslag van een gesprek waarna jij ze kunt terugbellen of zelf mailen. Hierdoor kun je elk gesprek voorbereid aangaan.

https://www.bizziphone.com/