Favitt
Image default
Offers

Zo vind je de juiste verduistering voor jouw woning!

Zo vind je de juiste verduistering voor jouw woning!

Op meerdere vlakken fungeert de verduistering in jouw woning als een belangrijk element. Hiermee creëer je namelijk duisternis, maar ook privacy. Vrijwel iedere avond kies je er weer voor om de zichtbaarheid van jouw woonruimte optimaal te beperken. Het is dan ook belangrijk om jouw woning te voorzien van verduistering, die het beste bij jouw past. In deze blog behandelen we een aantal vragen die jouw helpen bij het kiezen van de juiste verduistering.  

 

Welke stijl wil je hanteren?

Je hebt jouw woning waarschijnlijk op een bepaalde manier ingericht. Het is belangrijk om de verduisteraar af te laten stemmen op de rest van jouw inrichting. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit normale gordijnen, maar ook uit rolgordijnen en jaloezieën. Deze drie verduisteraars verschillen erg van elkaar. Ga je dus voor de compacte en hoekige vorm van rolgordijnen of jaloezieën, of sluit jij liever af met sierlijke gordijnen?

 

Praktisch of stijlvol?

Voordat je een keuze maakt uit de mogelijke verduisteraar, kan het ook handig zijn om na te denken over het onderhoud ervan. Gordijnen zijn namelijk kwetsbaarder voor permanente vlekken, dan rolgordijnen en jaloezieën. Het is belangrijk om in deze kwestie prioriteiten met elkaar af te wegen.

 

Hoe ga je het gebruiken?

Ook in het gebruik verschillen de mogelijke verduisteraars van elkaar. Zo staan gordijnen bijvoorbeeld bekend als verduisteraars die nooit helemaal verduisteren. Dit komt door de losse vorm ervan. Rolgordijnen en jaloezieën zijn bijvoorbeeld gemaakt op een raam precies af te dekken. Hierdoor wordt er minder tot geen lichtinval doorgelaten.

 

Weet je het nog steeds niet helemaal?

Wij begrijpen dat je, na het lezen van deze blog, nog steeds niet helemaal weet welke verduistering jij zoekt. Daarom rest er niets anders dan een specialist te benaderen. Zo kan je bijvoorbeeld bij Raamdecoratiedeal terecht voor alle vragen met betrekking tot de verduistering van jouw woning. Met de hulp van professionals voorzie jij jezelf gegarandeerd van de juiste verduisteraar.

https://raamdecoratiedeal.com/