Favitt
Image default
Marketing

Kan cold calling nog worden aangemerkt als marketinginstrument

Cold calling is nog niet dood en er wordt nog steeds gebruik gemaakt van dit marketingsinstrument. Het enige dat veranderd is, is de wijze en de technieken van hoe er gepraat moet worden. Dit blijft veranderen omdat het gedrag van de koper verandert, maar het product niet. En de verkoper moet zich aan de koper gaan aanpassen. Nu heeft de verkoper veel minder tijd en moet kwalitatief waardevolle technieken in weinig tijd kunnen gebruiken.

 Waarom cold calling nog goed te gebruiken is

1.       De nieuwe covid regels

De nieuwe covid regels heeft mensen gedwongen om thuis te blijven en meetings zoveel als mogelijk online te houden. Cold calling is weer terug dankzij deze regels. Potentiele klanten zijn nu meer dan ooit beter te bereiken via de telefoon. Maak gebruik van deze gelegenheid.

 2.       Het is goedkoop als je het uitbesteed

Veel mensen maken geen gebruik van cold calling omdat het veel tijd vereist en duur is. Maar als je het uitbesteed aan more customers zal je cold calling heel anders ervaren.  More customers heeft klanten die al langer dan 5 jaren bij hun zijn. Dat op zich is het bewijs dat iemand bellen zonder voorkennis of toestemming toch effectief is. Laten we eerlijk zijn, als het geen waarde had, zouden de bedrijven helemaal niet over praten.

 3.       Er is onmiddellijke feedback

Nee heb je en ja kan je krijgen en dat is precies waarover cold calling gaat. Wanneer u snail mail, e-mail of zelfs een twitterbericht verzendt, zal je uren of dagen wachten op een antwoord. En het kan natuurlijk zijn dat je helemaal nooit een reactie krijgt. Je krijgt altijd direct antwoord als je belt. Je zult onmiddellijk weten of je moeite de tijd waard was of dat je je energie in een andere richting zou moeten investeren. Onmiddellijke feedback bespaart niet alleen jouw tijd, maar ook die van een potentiële klant.

 4.       Het is gewoon eenvoudig en snel

Cold calling is eenvoudig. Wat is er makkelijker dan de telefoon opnemen en praten? Voor bekwame verkopers is het vanzelfsprekend. Je hoeft geen uren te besteden aan het opstellen van een e-mail of dagen aan het samenstellen van een stukje inhoud. Pak gewoon de telefoon en kies. Als je eenmaal door bent met de potentiële klant, kunnen ze je niet meer negeren. Je zult heel snel ontdekken of ze geïnteresseerd zijn of niet. Het is onmiddellijk. Dat kun je niet zeggen over een e-mail. Daarom kun je jouw cold calling beter uitbesteden, want voor een ervaren verkoper is het een gemakkelijk spelletje.

 5.       Cold calling is meetbaar

Alle cold calling-activiteiten is direct meetbaar. Software voor uitgaande verkoop kan je precies vertellen hoeveel telefoontjes jouw verkopers plegen en met hoeveel potentiële klanten ze spreken. Je kan meten hoeveel oproepen tot afspraken leiden. Je kan ook meeluisteren met oproepen om erachter te komen welke lijnen werken en welke niet. Je kan opnames gebruiken om jouw verkopers te coachen voor toekomstig succes. Een B2B bedrijf maakt gebruik van al deze strategieën om succesvolle telefoon te plegen.